KEPENTINGAN SNACKING UNTUK KURUS

Snacking adalah hidangan antara makan pagi dan makanan tengahari. Dan antara makanan tengahari dengan makan malam. Snacking sangat penting untuk membantu turun berat.



KEPENTINGAN SNACKING

1-Snacking penting untuk stabilkan gula dalam darah.

2-Snacking membantu kenyang lebih lama.

3-Snacking meninggikan metabolisma dan membantu membakar lemak lebih laju.

4-Snacking memberi tenaga sepanjang hari.

5-Snacking mengawal nafsu makan yang berlebihan ketika makan berat.

Orang yang mengamalkan snacking biasa akan turun berat lebih laju berbanding yang tidak snacking.



Ciri Ciri snacking yang bagus untuk kurus.


1-Rendah kalori. Anggaran 100 kalori sahaja.

2-Rendah glycemik index. Glycemic index rendah membuat kita kenyang lebih lama.

3-Natural food. Buah adalah digalakkan sebagai snacking. 

4-Tinggi zat

Herbalife



Antara contoh snacking adalah 

1-Kekacang.
2-Buah seperti epal, pear, jambu batu, pisang.
3-Roti wholemeal
4-Protein bar coklat Herbalife.

Kurus dengan herbalife


Snacking yang tidak sesuai adalah kuih, process food dan produk tenusu. Produk tenusu seperti keju dan susu adalah bagus untuk kesihatan. Tetapi mengandungi lemak tinggi yang akan melambatkan penurunan berat badan.

Bagi yang berkerjaya, coach advise prepare snacking yang akan dibawa ke tempat kerja. Pilih snacking yang mudah dibawa dan mudah di ambil ketika kerja. Feveret snacking coach adalah Protein Bar Herbalife dan juga jambu batu.



Bagaimana kalu tak lapar? Perlu atau tidak snacking?

PERLU . BANYAK KEBAIKAN SNACKING



Rugi siapa yang diet tapi tidak mengambil snacking setiap hari.

Nak kurus dengan Herbalife dan ada coach?